Industrial Vibes: Η τάση που συναρπάζει!

Industrial Vibes: Η τάση που συναρπάζει!
Αν σας εμπνέει o βιομηχανικός αέρας των νεοϋορκέζικων lofts και θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας με μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις, αυτό το άρθρο είναι σίγουρα για εσάς!
Το βιομηχανικό στυλ έχει πλέον εδραιωθεί στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και συνεχίζει να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της φθινοπωρινής διακόσμησης. Χρόνο με το χρόνο, αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Και όχι άδικα! Είναι ιδιαίτερο, μοντέρνο και κομψό. Το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης είναι ιδανικό για το γραφείο του σπιτιού σας αλλά και για όλο το σαλόνι. Δεν είναι τυχαίο το ότι το συναντάμε συχνά σε café και εστιατόρια, καθώς δημιουργεί μια υπέροχη, ζεστή ατμόσφαιρα την ώρα του φαγητού και της συναναστροφής με φίλους. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο για να το απολαύσετε, αφού μπορείτε να το εντάξετε και στον προσωπικό σας χώρο.
Ποιες είναι όμως οι αλλαγές ή προσθήκες που πρέπει να κάνετε στο σαλόνι σας, για να αποκτήσετε το πολυπόθητο industrial look; Η ομάδα διακοσμητών της inart σας είναι εδώ για να σας δώσει ιδέες για να μεταφέρετε στο χώρο σας το σοφιστικές ύφος που θέλετε.
Η industrial διακόσμηση του χώρου θυμίζει εργοστάσιο ή αποθήκη και συνδυάζει στοιχεία με minimal γραμμές. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως ξύλο, μέταλλο και τούβλα. Ένα βασικό συστατικό του συγκεκριμένου στυλ διακόσμησης είναι τα φυσικά χρώματα. Οι χρωματισμοί μέσα στο χώρο συνήθως είναι όσο πιο κοντά σε φυσικά χρώματα γίνεται του κάθε υλικού. Το καφέ και το μπεζ συνιστούν τις δύο δημοφιλέστερες επιλογές. Συνδυάζοντας τα με μεταλλικές λεπτομέρειες και ξύλινες επιφάνειες στο πάτωμα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Τα μέταλλα βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανικής διακόσμησης και προσθέτουν ιδιαίτερη γοητεία. Αγκαλιάστε τα! Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλές διαφορετικές υφές. Είτε πρόκειται για σφυρήλατο σίδερο, χαλκό ή νίκελ, το μόνο σίγουρο είναι θα δώσουν στο χώρο σας μια πολύ όμορφη και κομψή πινελιά.
Έπιπλα
Φροντίστε να κρατήσετε την επίπλωση όσο πιο λιτή γίνεται, αποφεύγοντας να φορτώνετε το χώρο περισσότερο από όσο χρειάζεται. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε άνετα έπιπλα με καθαρές και απλές γραμμές, με σκοπό το κάθε ένα να αποτελεί σημείο αναφοράς και να αναδεικνύει τη λειτουργικότητα του.

Τα έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο ή δέρμα που δίνει την αίσθηση του «φθαρμένου», με μεταλλικές λεπτομέρειες ταιριάζουν ιδιαίτερα με το ύφος αυτό, είναι must και υπόσχονται μοναδική αίσθηση στον χώρο.

Μια δερμάτινη πολυθρόνα ή και καρέκλα στη χρωματική παλέτα του βιομηχανικού στυλ (καφέ, γκρι, μαύρο), σε συνδυασμό με ένα ξύλινο coffee table με μεταλλικές λεπτομέρειες, είναι ό,τι πρέπει για να δημιουργήσετε ένα χρηστικό χώρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεταλλική βιτρίνα, η οποία συνδυάζει ντουλάπια και ράφια για extra αποθηκευτικό χώρο, ως έπιπλο-κλειδί για τη διακόσμηση σας. Συμπληρώστε τη διακόσμηση με έναν λειτουργικό μπουφέ του ίδιου στυλ. Ταιριάζουν απόλυτα με το industrial ύφος που θέλουμε να πετύχουμε. Απολαύστε τη ζεστασιά του χώρου.
Διακοσμητικά στοιχεία
Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, δώστε ιδιαίτερη βάση στα διακοσμητικά αντικείμενα που θα χαρίσουν απευθείας lofty χαρακτήρα. Επιλέξτε αυτά που είναι φτιαγμένα από βιομηχανικά υλικά, όπως μέταλλο, γυαλί και τσιμέντο. Διακοσμητικά ακόμα και από ξύλο, αλλά στις πιο ακατέργαστες μορφές του, μπορεί να είναι ιδανικά, αφού το «φθαρμένο» look ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο στυλ. Διαλέγοντας τα σωστά διακοσμητικά μπορείτε να απογειώσετε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.
Φωτιστικά
Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναδείξει οποιονδήποτε χώρο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ίδια τα φωτιστικά είναι ακόμα πιο σημαντικά, μιας και αποτελούν βασικό κομμάτι αυτού του στυλ διακόσμησης.

Είτε οροφής, είτε επιτραπέζια, είτε δαπέδου τα φωτιστικά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι φτιαγμένα από μέταλλο. Συνδυάζουν τους κύκλους και τα γραμμικά στοιχεία και εντυπωσιάζουν με το αφαιρετικό και βιομηχανικό τους design και συμπληρώσουν ιδανικά την ατμόσφαιρα. Για να δώσετε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες τύπου EDISON.
Χαλιά
Τέλος, τα χαλιά με γεωμετρικά patterns και «φθαρσίματα» ή «ξεβάμματα», είναι ιδανικά για να ντύσουν και να ζεστάνουν τον χώρο σας, δίνοντάς του extra χαρακτήρα.

Μην ξεχνάτε! Τα κομμάτια που τοποθετούνται στους χώρους βιομηχανικού στυλ είναι συνήθως οne-of-a-kind. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ασορτί μεταξύ τους αλλά αποτελούν ξεχωριστά αντικείμενα, που το καθένα έχει να πει μια δική του διαφορετική «ιστορία»!

Ελπίζουμε να σας δώσαμε έμπνευση για να μεταμορφώσετε το χώρο σας ολοκληρωτικά, με εντυπωσιακή βιομηχανική αισθητική. Χαρίστε του άνεση, χρησιμοποιώντας λιτές γραμμές και δημιουργώντας ατμόσφαιρα χαλάρωσης και εκλεπτυσμένου design.
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα προϊόντα που αναγράφονται:
Older Post
Newer Post
Κλείσιμο (esc)

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και λάβετε στο email σας προτάσεις διακόσμησης

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Αναζήτηση

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο
Shop now